Thursday, November 22, 2007

curtezanele de ieri, virginele de azi, curvele de maine


Ma gandeam sa scriu ceva despre evolutia sau mai bine zis declinul curtezanelor din secolele XVI-XVII pana in zilele noastre, dar m-am sucit.

Daca in perioada aceea, indepartata, a fi curtezana cu zestre, era un adevarat fashion in toata Europa si acele femei erau privite ca fiind din societatea inalta a vremii, in zilele noastre curtezanele au ramas fara zestre si se numesc curve sau dame de companie.

Totusi, termenul de curtezana in zilele noastre nu este asociat cu acela de curva sau tarfa de lux. De ce? Pentru ca are o rezonanta usor aristocrata.

Comparand curtezanele de ieri cu tarfele de azi, am ajuns la concluzia, ca era mai bine in perioada aia, in primul rand, nu trebuia sa le dai bani, ele aveau deja, iar in al doilea rand, nu orice barbat se ridica la standardele si asteptarile unei curtezane aristocrate.

In zilele noastre, lucrurile stau altfel, toti feciorii cu cosuri se dezvirgineaza la curve, unii se lauda cu asa ceva, barbatii se duc la curve pentru ca au neveste urate, pentru altii e un hobby.
Nu zic ca ar trebui sa ridicam curvele la rangul curtezanelor din sec.XVII, doar ca ar trebui crescute si educate precum gheisele. Nu suna mai bine? m?

In final, as vrea sa pun in lumina ideea de curtezana musulmana, ce inseamna sa fi musulmana in meseria asta.
Nu pot sa asociez termenii astia, musulmanii nu au curtezane, banuiesc ca le taie capul daca isi dau jos cearceaful de pe fata, dar sa luam lucrurile altfel, ce inseamna sa fi curtezana musulmana in Romania, alta viata probabil :D

2 comentarii:

Udrea Emanuel said...

trailere jocuri si filme, ultimele trailere, jocuri, filme
curs valutar, convertor valutar, evolutie valute

Anonymous said...

intai de toate, baga ceva anti spam ca te omoara astia.
Subiectul e f interesant. Poti sa iti spun ca in ziua de astazi notiunea de curtezana s-a separat total de aceea de a oferi placeri intelectuale si sexulae unui grup de persoane in schimbul unor avantaje financiare. Acum curtezana are o singura "victima" odata, careia ii dedica tot timpul.