Wednesday, February 27, 2008

omul, singura specie cu probleme sexuale

Suntem singura specie care are probleme in ceea ce priveste ritualurile de imperechere, gasirea partenerului si relatiile.Celelalte specii au rezolvat deja aceste probleme si se inteleg bine.

Chiar si paianjenii, Vaduva Neagra si Calugarita, care isi ucid partenerul dupa imperechere, cunosc regulile jocului si le urmeaza.

Caracatita, un animal simplu, cu un creier mititel. Caracatitele nu se cearta niciodata in legatura cu diferentele dintre masculi si femele, in legatura cu sexul sau cu ritualul care duce la acest act.Femela este gata de imperechere la un anumit moment, masculii se aduna in jurul ei, unduindu-si tentaculele, ea il alege pe cel ale carui tentacule ii plac cel mai mult si ii da unda verde.

Dar oamenii sunt mult mai complicati.Femeile spun ca isi doresc barbati sensibili, dar nu vor niciodata ca acestia sa fie prea sensibili.

Barbatii inteleg prea putin aceasta subtila distinctie.

3 comentarii:

Anonymous said...

poate ca avem atat de multe probleme pentru ca, spre deosebire de animale, gandim si rationam. atata timp cat actionam dupa instincte asemeni lor totul e clar, dar cand se aprinde beculetul rosu cu "e bine/nu e bine" incep problemele. in plus ritualurile noastre de imperechere nu sunt atat de diferite pana la urma, chiar si tu ai scris de asta anul trecut cred.

Anonymous said...

nu pot sa-mi imaginez cat de mult se iubesc caracatitele intre ele.
din ce am putut sa-mi dau io seama pana acuma, omul e o specie tare ciudata. mai ales femela. adica ... unde ai mai vazut tu ritual nuptial cu lumanarele si petale de trandafiri ... plus? no anal??!?!!11
hey, that's mean :-s

serios vorbind acum, uiti o chestie : caracatitele nu au sentimente, si, cu siguranta nu au sindrom menstrual sau nesiguranta permanenta : "oare ma iubeste?"

Anonymous said...

on-topic: ritualurile de imperechere tind sa fie prea complicate la inceput, din ce in ce mai plictisitoare pe masura ce obisnuinta inlocuieste pasiunea si creaza un fals sentiment de securitate (inteles diferit de reclamanti) si sa fie sublima prin deplina lipsa de la un moment dat incolo. ce ne spune mugetarea anterioara? ca vina o poarta monogamia. ai mai vazut tu specie care sa tinda atat de hotarat spre un partener (cel putin teoretic) unic?
off-topic si nu tocmai: exact, de ce-au comentat numai doamne/donsoare acest post?