Friday, March 09, 2007

atractia si selectia naturala

Selectia naturala de-a lungul timpului a determinat evolutia oamenilor, sa vedem la ce s-a ajuns in ziua de azi.

De-a lungul timpului sexualitatea femeilor a evoluat la exterior (fizic), iar cea a barbatilor in interior (mental), pentru ca femeia este atrasa mai mult de personalitatea barbatului decat de fizicul lui.Este atrasa de ceva ce ea nu are, cum ar fi o personalitate complexa, logica si inteligenta.



Femeia are puterea de a subjuga mintea barbatului cu frumusetea si sexualitatea ei. In multe culturi vechi, frumusetea si senzualitatea femeii era divinizata, in mitologia romana, zeita Venus, Ushas in hinduism, in mitologia egipteana exista o poveste care spune ca Ra, suparat din cauza victoriei lui Horus impotriva lui Seth, a parasit Egiptul.Hathor s-a dus dupa el si a dansat dezbracata in fata lui si l-a inveselit, Ra revenind fericit in Egipt.

Revenind, "vrajeala" reprezinta totalitatea metodelor elaborate de barbat pentru a convinge o femeie ca el este cel mai bun.
In mare masura ea este atrasa de un barbat daca vede ca alte femei sunt atrase de acel barbat, preselectie sexuala.

Femeile nu se aranjeaza pentru barbat, ci pentru ca sunt in competitie cu alte femei, survival of the fittest.

Femeia va fi atrasa de barbatul inteligent si si puternic care sa-i ofere urmasi la fel de buni sau mai buni.Barbatii sunt atrasi de fizicul femeii pentru ca asa au evoluat si asta e rolul lor, sa atraga barbatii si sa produca urmasi care vor avea genele de frumusete ale femeii, inteligenta si forta barbatului.

In societate, barbatul va inceta relatia daca nu se simte atras sexual de femeie, iar femeia daca nu se simte protejata, va cauta un barbat mai puternic care sa-i ofere ce are nevoie.

Asta e ok, in lumea animala, exista cazuri cand masculul omoara femela si invers, dar oamenii spre deosebire de alte animale, sunt inteligenti si nu se omoara intre ei, ci inseala sau dau papucii.

In concluzie, conform lui Darwin si altor cercetatori, femeile au evoluat sa fie din ce in ce mai atragatoare pentru a atrage barbatul care devin tot mai inteligent.

Sexualitatea femeii versus inteligenta barbatului nu e tabu, dar nu se discuta.
Barbatii au nevoie de frumusetea si senzualitatea femeilor la fel cum femeile au nevoie de inteligenta si puterea barbatilor.

Case closed.

1 comentarii:

Unknown said...

si pentru ca tema e prolifica uite si o viziune "sociologica" :
http://catalinarezeanu.wordpress.com/tag/crecetari-worldwide/