Friday, March 09, 2007

de ce sa nu-i spui 'te iubesc'

Toti oamenii vor sa iubeasca si sa fie iubiti, asa a fost, inca este si va fi mereu, pentru ca asta este scopul oamenilor in viata, sa isi gaseasca o pereche, sa se iubeasca si darwinic vorbind, sa perpetueze specia.
Multi au de pierdut cand se grabesc sa isi exprime sentimentele la inceputul unei relatii, chiar daca sunt adevarate si pline de pasiune.

O femeie se simte mult mai iubita daca i se demonstreaza asta sau ii ramane de ghicit, relatia fiind usor confuza si misterioasa.Barbatii au tendinta sa isi DECLARE iubirea si sa se lase dusi de val, asta datorita cresterii nivelului de dopamina si norepinefrina din creier (efectul 'i'm in love').
Asta e foarte WRONG, pentru ca odata ce i-ai spus 'te iubesc' si eventual ca nu mai poti trai fara ea, ea va simti iritare si neincredere, mai rau de atat, te va vedea slab si lipsit de imaginatie, incapabil sa o protejezi si sa o satisfaci, in CEL MAI BUN caz, iti va zice sa ramaneti amici.

Anne "Ninon" de l'Enclos, autoare si curtezana a multor aristocrati nobili din secolul XVII, si-a dedicat viata placerii, atat fizica, cat si mentala.La moartea ei, Louis de Rouvroy, ducele de Saint-Simon a spus despre ea ca e un exemplu al triumfului viciilor combinate cu inteligenta si virtute.

Anne de l'Enclos a spus ca ascunderea intentiilor este nu numai o necesitate, dar adauga si placere jocului.Graba unei persoane de a-si declara sentimentele vine din dorinta de a face pe plac, crezand ca astfel va flata persoana iubita, dar de multe ori e iritant si uneori poate jigni.

Femeile sunt mai curioase decat barbatii, adora misterul si jocurile, barbatii trebuie sa se foloseasca de aceste lucruri in avantajul lor, dar si in numele dragostei.E mai usor sa spui cateva cuvinte, indiferent ca sentimentele sunt adevarate sau nu, faptele au valoare mai mare, apoi cuvintele.

Iubirea se poate masura in imaginatia partenerilor, iar atunci cand iubesti cu adevarat, imaginatia prinde aripi si cuvintele sunt de prisos, atunci ia nastere Jocul si cei doi stiu ca se iubesc fara sa-si spuna nimic.

Nu poti sa ii duci cuiva iubirea pe tava si sa te astepti sa o primeasca pur si simplu.

"I had rather hear my dog bark at a crow than a man swear he loves me".
—BEATRICE, IN WILLIAM SHAKESPEARE, MUCH ADO ABOUT NOTHING

0 comentarii: