Tuesday, May 29, 2007

4 luni, 3 saptamani şi 2 zile

"Cristian Mungiu, regizorul filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" - câştigătorul trofeului Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Steaua României”, conferindu-i-se gradul de Cavaler."

Nu stiu despre altii dar mie mi se pare impresionant ca un film romanesc sa fie atat de apreciat peste hotare si recunoscut la noi.Ma refer la filmele post-decembriste, nu Sergiu Nicolaescu, Stefan Cel Mare si alti dinozauri.
Vezi 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

PS: Mi-a placut "Nemuritorii".

7 comentarii:

Anonymous said...

pacat ca Cristian Mungiu nu e aici sa se bucure si el :|

Anonymous said...

ana tu ce vrei sa zici acolo?te referi la nemescu,nu?esti cam derutata,cristian mungiu e sanatos si se bucura de premiu ;)

Anonymous said...

cred ca am baut ceva azi :))

lascivuhedonist said...

ana, sa nu mai intri in stare de ebrietate pe blogul meu, te rog frumos!

rusine!

Juggernaut said...

# Scriitorul Dan Mihu sustine ca regizorul castigator al festivalului de la Cannes - Cristian Mungiu a preluat idei de baza dintr-un scenariu al sau. Asta s-a intamplat acum 1 an de zile cand Dan Mihu a castigat locul 1 la concursul organizat de HBO in juriul caruia era si Cristian Mungiu.

# Nu inseamna ca Mungiu n-a facut un film bun, ci doar ca daca Dan Mihu n-ar fi trimis acest scenariu la HBO unde era Mungiu in juriu, era posibil sa nu avem anul asta film premiat la Cannes, nefiind nici o idee geniala care sa-l trasneasca pe regizor in moalele capului.

# Multe filme in America la inceput spun (si nu e o rusine pentru regizor) :
Regizor cutare,
Dupa o idee de cutare,
De ce sa furi o idee si sa nu il creditezi pe cel care a avut-o primul, pe cel care te-a inspirat de fapt ?
Daca Mungiu a preluat de idei si scene vizuale de baza din scenariul lui Mihu fara sa-i ceara acordul, dansul are o mare problema si cariera i s-a terminat inainte de a incepe !

Deranjant e ca toata lumea continua sa ii acorde lauri unui hot (Cristian Mungiu) doar pentru ca a "facut" imagine buna Romaniei prin premiul sau care de fapt este se pare, doar o idee furata si prezentata frumos...

Anonymous said...

nu se poate sa se intample ceva bun in cinematografia noastra ca imediat incep scandalurile.mungiu merita toate felicitarile si ar trebui lasat in pace.

Anonymous said...

atunci imi pare rau ..ti-ai pierdut o vizitatoare :))