Wednesday, November 15, 2006

cainii si Moartea

Pornind de la ipoteza mai mult sau mai putin verificata privind faptul ca, cainii simt frica unui om si atunci sar pe bietul individ sa-l muste, m-am gandit cum ca ar fi la fel si cu Moartea.Tu, fiind un amarat cetatean usor slab de inger, sanatos mental, cuminte si cu o valoare sociala spre medie, eviti sa te gandesti la Moarte pentru ca ti-e frica de ziua in care vei muri, ti-e frica ca nu o sa apuci sa faci tot ce iti doresti, sa te realizezi, sa faci plozi, sa futi suficiente tipe sau sa bei destule beri.Tocmai aceasta frica aduce asupra ta un iz de Moarte, soldati ai Mortii vegheaza asupra sufletului tau plapand, asteptand cu ardoare, ca niste caini infometati, ziua in care sa te treaca in nefiinta.Ca sa nu-ti mai fie frica de Moarte si sa-i indepartezi cainii carora le curg balele pe viata ta, trebuie sa realizezi ca intr-o zi vei muri, ca nu vei apuca sa faci tot ceea ce iti doresti, ca nu trebuie sa calci pe urmele succesului nimanui, ca viata ta in orice moment poate fi egalata cu zero si lipsita de valoare.Atunci cand vei realiza aceste lucruri, Moartea se va teme de tine, pentru ca tie nu iti este teama de Ea.

Ce-am scris ori e genial, ori e demential de stupid.

3 comentarii:

Moi said...

nu cunosc fenomenul "pulling away".
P.S. : orice disperat din blogosfera ar iesi cu o prietena de-a mea, pentru simplul motiv ca e fata si nu e alcatuita din pixeli. oferta era oricum o gluma, don't get your hopes up boy

briosa2 said...

parca am mai citit o chestie asemanatoare intr-un mass.
si nu spuneam ca oamenii de la tv sunt alaturi, speram ca se mai uita cineva la otv ca sa nu fiu singura cretina

Mustati De Vata said...

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) informeaza ca importantul comisar european Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene si fost Ministru de Externe al Italiei, s-a decis sa ia o pozitie transanta in ceea ce priveste situatia cainilor comunitari din Romania.Intr-un interviu acordat cotidianului Romania Libera, domnul Franco Frattini apreciaza ca singura solutie viabila de rezolvare a problemei citate, aplicarea metodei Sterilizare si Returnare.Metoda Sterilizare si Returnare este, intamplator, si metoda recomandata de Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor, in acelasi scop.

In interviul amintit Franco Frattini afirma :« Stiu ca tocmai au fost demarate proiecte de Sterilizare si Returnare. Folosind aceasta metoda cainii sunt prinsi, sterilizati si returnati. In acest fel ciclul de reproducere este oprit si se poate evita cresterea numarului lor. Astfel de proiecte nu sunt numai eficiente, ieftine si etice, dar mai ales, au grija de drepturile animalelor. »Deja Fundatia pentru Protectia Cainilor Comunitari, membru fondator si una din cele mai active asociatii ale FNPA, a repurtat succese remarcabile prin implementarea metodei in municipiul Oradea si in mai multe orase din judetul Bihor, ceea ce arata ca metoda este viabila, umana si adecvata conditiilor din tara noastra.In interviul acordat cotidianului Romania Libera, Frattini, s-a mai referit pe larg si la legislatia europeana in privinta protectiei animalelor si a insistat asupra necesitatii ca Romania sa se alinieze neintarziat la aceasta legislatie.De asemenea, vicepresedintele Comisiei Europene a evocat activitatea catorva organizatii straine cu proiecte in curs de desfasurae in Romania, in domeniul protectiei cainilor comunitari, evidentiind proiectul condus de doamna Sara Turetta la Cernavoda si Medgidia.In incheierea interviului, domnul Franco Frattini a mers pana intr-acolo incat a stabilit o legatura intre modul in care o tara isi trateaza animalele si premizele de success ale societatii respective. Vicepresedintele Comisiei Europene este de parere ca « daca o tara considera ca singurul mod de a scapa de cainii comunitari este acela de a ii ucide cu bestialitate, nu cred ca acea tara ofera un exemplu bun. Nimeni nu merita un astfel de tratament. […] Daca dorim sa solutionam problema cainilor comunitari ca ar trebui sa le deschidemm alte «usi» … poate chiar pe ale noastre. »Si in Romania aceasta legatura poate fi stabilita si, prin aplicarea metodei Sterilizare si returnare se poate spune ca se contribuie indirect la progresul societatii romanesti.

Mara Gojgar

mara.gojgar@fnpa.ro